Hart voor Velserbroek

Geloven | Verbinden | Ontmoeten

Hart voor Velserbroek

Geloven | Verbinden | Ontmoeten

Hart voor Velserbroek

Thema verdieping

Iedere maand verdiepen we ons tijdens de lunch op zondag in actuele en relevante thema’s voor vandaag. Verhalen over o.a. mislukkingen, stress, liefde en geluk. We vinden inspiratie bij schrijvers, kunstenaars, geesteswetenschappers om ons te helpen nieuwe inzichten te krijgen. Telkens ontdekken we bezielende verhalen vanuit de Bijbel die ons helpen onze eigen tijdsgeest beter te begrijpen in in een groter perspectief te zetten. 
Thema verdieping nog een keer terug lezen? Dat kan. Ook vind je extra leestips rondom de behandelde thema’s.

#cv der mislukkingen

In april 2016 publiceerde professor in de psychologie en public affairs Johannes Haushofer zijn ‘CV van mislukkingen’ voor zijn studenten. Met het laten zien van zijn mislukkingen wil hij een mythe doorbreken dat het leven niet alleen maar bestaat uit de perfecte plaatjes die ons gepresenteerd worden op social media. Tot zijn grote verbazing ging zijn CV viraal.

Verhalen van mislukking horen bij het leven. En gelukkig maar want ze zijn hartstikke nodig; ze bewijzen dat we mens zijn en vormen vruchtbare aarde voor gezonde groei: menselijk, maatschappelijk en spiritueel. Zonder falen geen carrières, begrip voor anderen, geen inspiratie om het beter te doen. (Lees meer)

Stress

Stress. Je zult het vast herkennen. We willen alles. Succesvol in je werk, een fijne relatie en vriendschappen, een liefdevolle ouder zijn, een heerlijk huis, bewust en gezond eten, jezelf ontwikkelen, reizen maken, op de hoogte zijn van het laatste nieuws en trends, en nog veel meer. En zo ben je de hele tijd druk, te druk. Dit zou je best een tijdje vol kunnen houden. En er verder geen last van ondervinden. 

Maar… wat nu als dit veel langer duurt en je niet zo snel van alle drukte, stress, loskomt? Is er een plek waar je rust kunt vinden? Op adem kunt komen en los komt van al die stress prikkels. De Vlaamse hoogleraar en psychiater Dirk de Wachter noemt in een interview dat er wellicht ook een spirituele dimensie zit aan de stress die we in onze samenleving ervaren. (Lees meer)

De held spelen?

Sonrise 2018 staat in de startblokken! Thema voor dit jaar is ‘imperfect Jezus volgen’. We proberen lessen voor vandaag te ontdekken over het volgen van Jezus uit het verhaal van David en Goliath. Moeten wij, net als David, ook een held zijn? Of wijst het verhaal ons op nog een andere manier om geloof vorm te geven?

Grip

‘Hoe meer grip hoe meer mens. Je zou het zomaar kunnen denken.’ Een stelling die ondernemer Tim Vreugdenhil in zijn nieuwste boek poneert. We zijn als mensen altijd op zoek naar controle over ons leven. Misschien is het ook iets heel menselijks. Maar wat gebeurd er met je als je jouw grip los laat? Of als je geen grip meer hebt op alles wat er om je heen gebeurd. Raak je in paniek? Of kun je gemakkelijk omgaan met onvoorziene omstandigheden? (lees meer)