Hart voor Velserbroek

Geloven | Verbinden | Ontmoeten

Hart voor Velserbroek

Ontdek meer!

Hart voor Velserbroek

Kerst 2018

Hart voor Velserbroek

Geloven | Verbinden | Ontmoeten

Hart voor Velserbroek

Opvoeden doe je samen!

Wat wens jij voor je kind?

Als ouder wil je het beste voor je kind: geluk, gezondheid, zelfvertrouwen.

Het lijkt allemaal zo logisch, maar is zeker niet vanzelfsprekend. Je voelt ook wel dat jij als vader of moeder een belangrijke rol hebt in het leven van je kind. Jij doet ertoe!

Door hoe jij je kind benadert, toespreekt of als gezin samen dingen onderneemt, vormt zich voor een belangrijk deel de ideeën, overtuigingen en het zelfbeeld van je kind. Dat wil je dus goed doen toch?!

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.  Voor je er erg in hebt, ben je superongeduldig of zeg je “Hou nou eens op”, “Doe eens normaal”. En vervolgens voel je je daar schuldig over.

Of je kind komt regelmatig verdrietig thuis en zit gewoon helemaal niet lekker in zijn vel. Geluk is dan ver te zoeken.

Opvoeden is een hele klus en je bent écht niet de enige die af en toe denkt: “Hoe doen andere ouders dit?!”

Hart voor Velserbroek verzorgd daarom regelmatig opvoedavonden. In het najaar willen we weer een 5-delige Parenting Course starten.

Ben je hier in geïnteresseerd of wil je je aanmelden, laat het ons dan weten. Dat kan via: petra@hartvoorvelserbroek.nl

Parenting Children Course.

Wat is de Parenting Children Course? Met andere ouders stilstaan bij jouw unieke rol als opvoeder. In vijf inspirerende bijeenkomsten wissel je ervaringen uit en denk je na over de opvoeding. De Parenting Children Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind!

Voor wie is de Parenting Children Course?

  • Loop je rond met vragen over opvoeding?
  • Vraag je je af hoe jij je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling?
  • Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding?
  • Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen?

Dan is Parenting Children Course echt iets voor jou! De cursus is voor ouders van 0 tot 10-jarigen. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

Zijn je kinderen al ouder dan 10 jaar? Dan is er de Parenting Teenagers Course voor ouders van 11- tot 18-jarigen. Deze cursus volgt waarschijnlijk later in het jaar.

Hoe werkt de Parenting Children Course?

De cursus wordt gegeven op vijf woensdagavonden.

We beginnen met koffie, thee en wat lekkers. Vervolgens kijk of luister je naar een kort, inspirerend verhaal over het onderwerp van die avond. Daarna maak je een oefening en praat je met elkaar door. Geen vraag is te gek om te stellen!

Waarom de Parenting Children Course?

Opvoeden doe je samen! Je ontmoet andere ouders, herkent dezelfde uitdagingen en valkuilen en denkt samen na over vragen rondom de ontwikkeling van jullie kinderen. En natuurlijk lach je ook om elkaars anekdotes! Iedereen komt met eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. After all, it takes a village to raise a child!

‘Ik heb drie kinderen tussen de drie en twaalf jaar. De Parenting Children Course was voor mij heel bruikbaar en inspirerend. Ik keek kritisch naar mijn manier van opvoeden en kan makkelijk aan de slag met de tips en theorie!’
– Deelnemer

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op https://parentingcourse.nl