Alpha

Video afspelen

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 24 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?
Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?
Op Alpha denk je samen na over vijftien inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?
Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

  • Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • De Bijbel lezen: waarom en hoe?
  • Hoe zit het met de kerk?

Welkom!
Zin in een nieuwe uitdaging? Je bent van harte welkom op Alpha. Wil je meedoen of gewoon een keertje vrijblijvend kennismaken? In september 2023 start een nieuwe cursus. Op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje naar nfkruijff@gmail.com.

'Ik ben wel vijf keer uitgenodigd voor een Alpha.' Lees hier het verhaal van Carolien
Carolien
Deelnemer Alpha

Pas bij de zesde uitnodiging gaat Carolien eropin. Ze doet een mooie ontdekking op Alpha.  

Carolien (44) groeit op in een christelijk gezin. Niet iets waar ze nou zo trots op is. Ze neemt een besluit: als ze op haar achttiende op kamers gaat wonen, gaat ze doen waar ze zelf zin in heeft! En dat doet ze.

Verliefd
Niet veel later ontmoet ze Robin: “We hebben elkaar ontmoet in de foutste kroeg van Utrecht. Het was liefde op het eerste gezicht. Twee weken later trok ik bij Robin in. We waren smoorverliefd.” Niet lang nadat ze gaan samenwonen, ontstaan de eerste conflicten. Carolien vertelt: “Ik kreeg veel stress van het kopen van ons eerste huis en ik wilde Robin veranderen; hij moest net zo denken als ik. Ook stapelde mijn boosheid zich op en dan kon ik ineens exploderen.” Hun relatie verslechtert.

Ontdekking
Ieder jaar geeft Caroliens vriendin haar een uitnodiging voor een Alpha. Carolien: “Ik heb er wel vijf gekregen maar pas toen ik in verwachting was, stond ik ervoor open. Ik wilde mijn kind iets van het christelijk geloof meegeven en ging naar een Alpha. Ik voelde me er heel welkom. Wat een leuke groep!” Tijdens Alpha leert ze God kennen, een bijzondere ontdekking. Ze vertelt er enthousiast over aan haar man. Die kan er op dat moment niet zoveel mee, maar ziet haar veranderen. Carolien: “Mijn boosheid verdween. Inmiddels heeft Robin ook een Alpha gevolgd en God leren kennen. Dat maakt voor ons leven en huwelijk een groot verschil!”

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor deelname aan de cursus door een email te sturen naar: nfkruijff@gmail.com

Kosten: Gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk van harte welkom

De volgende cursus start in 2023,  exacte datum volgt nog. Als team kijker we er naar uit om je te ontmoeten!

Tot snel!