Hart voor Velserbroek

Geloven | Verbinden | Ontmoeten

Hart voor Velserbroek

Ontdek meer!

Hart voor Velserbroek

Kerst 2018

Hart voor Velserbroek

Geloven | Verbinden | Ontmoeten

Hart voor Velserbroek

Opvoeden doe je samen!

Wat wens jij voor je kind?

Als ouder wil je het beste voor je kind: geluk, gezondheid, zelfvertrouwen.

Het lijkt allemaal zo logisch, maar is zeker niet vanzelfsprekend. Je voelt ook wel dat jij als vader of moeder een belangrijke rol hebt in het leven van je kind. Jij doet ertoe!

 Door hoe jij je kind benadert, toespreekt of als gezin samen dingen onderneemt, vormt zich voor een belangrijk deel de ideeën, overtuigingen en het zelfbeeld van je kind. Dat wil je dus goed doen toch?!

Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan.  Voor je er erg in hebt, ben je superongeduldig of zeg je “Hou nou eens op”, “Doe eens normaal”. En vervolgens voel je je daar schuldig over.

Of je kind komt regelmatig verdrietig thuis en zit gewoon helemaal niet lekker in zijn vel. Geluk is dan ver te zoeken.

Opvoeden is een hele klus en je bent écht niet de enige die af en toe denkt: “Hoe doen andere ouders dit?!”

Startavond 5 februari 2020.

Hart voor Velserbroek verzorgd daarom een Opvoedavond in samenwerking met Pentakel Coaching en Training voor Ouders en met jongerencentrum De Koe.

Tijdens deze avond krijg je uitleg over emoties bij kinderen; hoe werken de emoties Bang, Boos, Bedroefd en Blij en hoe kan jij als ouder je kind leren omgaan met zijn/haar emoties, zodat deze je kind helpen groeien en niet (meer) in de weg zitten. Daarnaast gaan we uiteraard in op opvoeduitdagingen in het algemeen. Wat wens je voor je kind? En hoe bereik je dat dan? Wanneer lukt dat niet en hoe komt dat dan?
 
Wat levert deze avond je op?
·       Ontmoeting, herkenning en inspiratie van de andere ouders; je leert ook van elkaar
·       Inzicht in de ontwikkeling en emoties van kinderen, zodat je beter begrijpt wat je kind nodig heeft
·       Praktische, concrete tips en handvatten om thuis mee aan de slag te gaan

Praktische info:
Wanneer: woensdag 5 februari van 19.30u tot 21.30u
Waar: De Koe, zadelmakerstraat 3 in Velserbroek
Kosten: geen
Aanmelden via: petravanriessen@hotmail.com

Vervolgcursussen vanaf 26 Februari.

Wil je (nog) meer weten?

Eind februari start Hart voor Velserbroek de 5 delige Parenting Course. En op 7 maart geeft Pentakel Coaching en Training voor Ouders de workshop SOS Kinderen en Emoties

Parenting Children Course.

Wat is de Parenting Children Course? Met andere ouders stilstaan bij jouw unieke rol als opvoeder. In vijf inspirerende bijeenkomsten wissel je ervaringen uit en denk je na over de opvoeding. De Parenting Children Course is een plek voor ontmoeting, herkenning en inspiratie. Je praat samen met 

andere ouders over herkenbare uitdagingen en ontvangt handvatten, tips en nieuwe ideeën voor thuis. Want iedere ouder wil graag het beste voor zijn kind!

Voor wie is de Parenting Children Course?

  • Loop je rond met vragen over opvoeding?
  • Vraag je je af hoe jij je kinderen kunt stimuleren in hun ontwikkeling?
  • Hoe je belangrijke waarden integreert in je opvoeding?
  • Ben je op zoek naar een juiste balans tussen loslaten en grenzen stellen?

Dan is Parenting Children Course echt iets voor jou! De cursus is voor ouders van 0 tot 10-jarigen. Het is voor iedere ouder, ongeacht burgerlijke staat, culturele achtergrond of levensovertuiging. De cursus is gebaseerd op christelijke principes, maar is relevant voor zowel christelijke als niet-christelijke opvoeders.

Zijn je kinderen al ouder dan 10 jaar? Dan is er de Parenting Teenagers Course voor ouders van 11- tot 18-jarigen. Deze cursus volgt waarschijnlijk later in het jaar.

Hoe werkt de Parenting Children Course?

De cursus wordt gegeven op vijf woensdagavonden:
26 februari
4 maart
11 maart
18 maart
25 maart
De avonden zijn gratis en in samenwerking met jongerencentrum De Koe, en starten om 20.00 uur in De Koe. Adres: zadelmakerstraat 3 in Velserbroek. 

We beginnen met koffie, thee en wat lekkers. Vervolgens kijk of luister je naar een kort, inspirerend verhaal over het onderwerp van die avond. Daarna maak je een oefening en praat je met elkaar door. Geen vraag is te gek om te stellen!

Waarom de Parenting Children Course?

Opvoeden doe je samen! Je ontmoet andere ouders, herkent dezelfde uitdagingen en valkuilen en denkt samen na over vragen rondom de ontwikkeling van jullie kinderen. En natuurlijk lach je ook om elkaars anekdotes! Iedereen komt met eigen vragen, verhalen en ideeën. Daar is alle ruimte voor. After all, it takes a village to raise a child!

‘Ik heb drie kinderen tussen de drie en twaalf jaar. De Parenting Children Course was voor mij heel bruikbaar en inspirerend. Ik keek kritisch naar mijn manier van opvoeden en kan makkelijk aan de slag met de tips en theorie!’
– Deelnemer

Welkom

Lijkt het je wat? Je bent van harte welkom! Opgeven kan via petravanriessen@hotmail.com

SOS kinderen en emoties.

Zaterdag 7 maart geeft Pentakel Coaching en Training voor Ouders de workshop SOS Kinderen en Emoties. Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag. Wil jij ook leren hoe je dat doet? Kijk op www.pentakeladvies.nl/kinderen-en-emoties voor meer informatie.

Kinderen zitten vol emoties. Waar het ene kind vanzelf leert omgaan met al die verschillende gevoelens en emoties, laat een ander kind zich regelmatig overspoelen waardoor het zich machteloos voelt en niet weet hoe het hiermee om moet gaan. Juist deze kinderen krijgen vaak negatieve reacties wat hen niet helpt om te leren omgaan met emoties. Kinderen moeten nog leren omgaan met emoties en het is onze taak als opvoeder om ze daarbij te helpen en te ondersteunen.

Maar hoe?…

Opvoeden is ruimte geven aan emoties én grenzen aan gedrag

“Doe eens normaal…”
“Is dat nu echt nodig?…”
“Nu is het klaar, niet meer huilen…”

Deze reacties zijn heel begrijpelijk, maar helpen de kinderen niet om te leren omgaan met hun emoties en dat is nu net wat ze wel nodig hebben.
Die hulp om al die emoties te herkennen en ermee te leren omgaan kan jij als ouder geven!

Maar hoe zorgen je er dan voor dat kinderen ook leren luisteren naar hun emoties, dat ze zichzelf kunnen zijn én dat tegelijk het gedrag binnen de perken blijft. Dat je kind ook leert om rekening te houden met zijn omgeving. Hoe voorkom je dat situaties uit de hand lopen